Ontwerp Wellnessruimte, Thuis Spa of Wellness Badkamer

Wellness is een samenvoeging van de woorden wellbeing en fitness. Wellness staat dus met name voor het zoeken naar zowel een geestelijke als een lichamelijke balans. Het maken van de bewuste keuze voor een gezonde manier van leven, bewegen en geestelijk welzijn. Het gaat dus om ontspanning en inspanning en het vinden van de juiste balans tussen beide.

Voor ontspanning en lichamelijke wellbeing zijn rust, warmte en water belangrijke ingrediënten. Vandaar dat de badkamer zich er bij uitstek voor leent om te worden omgetoverd tot wellness badkamer. Door er een sauna, stoombad en/of infraroodcabine aan toe te voegen creëert u in uw eigen huis een wellnessruimte of thuis spa. Op deze manier wordt de investering in uw huis, met name een investering in uzelf!

Inhoudsopgave

Wanneer is mijn badkamer een wellnessruimte of thuis spa?

In feite is iedere badkamer een beetje een wellness badkamer. Als u tijdens het douchen even niet bezig bent met het wassen, maar met uw ogen dicht bewust geniet van het warme water dat over uw lichaam stroomt, ervaart u een moment van wellness. Als u na een drukke dag langzaam wegzakt in een bad met warm water, al dan niet gevuld met een heerlijk geurende badolie, ervaart u een ultiem moment van wellness. Even een momentje alleen met uzelf, genieten van het heerlijke gevoel dat warmte en water u kunnen bieden.

Ook de ruimte waarin u ontspant is van groot belang voor de mate waarin u het wellnessgevoel ervaart. Kijkt u maar eens rond in een van de vele wellness-centra die Nederland rijk is; geur, kleur, geluid, inrichting, materialen, alles is daar vaak in balans. Dit geldt ook voor uw eigen wellness badkamer thuis. U voelt u zich daarin pas thuis of in balans als alles in uw ogen klopt; het juiste ontwerp, de juiste sfeer, de juiste kleuren, de juiste materialen, dan pas kunt u zich optimaal geestelijk ontspannen. Daarom is het, voor het maken van een ontwerp voor uw nieuwe wellness badkamer, wellnessruimte of thuis spa, van groot belang dat wij u, uw smaak, uw stijl en uw wensen leren kennen, zodat ons ontwerp ook helemaal úw allerbeste wellness beleving wordt.

U kunt bij De Badkamerontwerpers een ontwerp voor een badkamer bestellen of een ontwerp voor een wellnessruimte bestellen. Zoals hiervoor uitgelegd is in feite iedere badkamer een wellness badkamer. Het verschil is dat in een ontwerp voor een wellnessruimte of een thuis spa altijd een sauna, infrarood-cabine en/of stoombad is opgenomen. Als dat uw voorkeur niet heeft, maar u wilt wel bijvoorbeeld een (massage)bad, een inloopdouche, een regendouche, een Sunshower, een TV en/of een zitje in uw douche of badkamer, dan bestelt u een ontwerp voor een badkamer

Voorbeelden van een door de badkamerontwerpers ontworpen wellnessruimte

Ontwerp thuis spa met sauna en stoombad - entree sauna en stoombad is identiek

Ontwerp thuis spa met sauna en stoombad - entree stoombad

Ontwerp thuis spa met sauna en stoombad - entree stoombad

Ontwerp thuis spa met sauna en stoombad - stoombad met saunabank in mozaïek

Ontwerp thuis spa met sauna en stoombad - TV met fitnessapparatuur

Scrol naar beneden voor nog meer voorbeelden, ideeën en inspiratie

Uw eigen wellnessruimte of thuis spa

Wellness is populair! In onze huidige maatschappij staat iedereen constant met elkaar in verbinding en wordt er veel van ons verwacht. Het is daarom dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een momentje rust, een ogenblik voor zichzelf. U kunt namelijk niet alleen maar in de hoogste versnelling aan het werk zijn. Zeker in een tijd dat burn-outs, overspannenheid en stress steeds vaker voorkomen, moet u uzelf af en toe even in de vrij-stand zetten om te zorgen dat uw lichaam niet uit balans gaat. Een wellnessruimte of thuis spa kan zorgen voor de dagelijkse of wekelijkse dosis ontspanning die uw lichaam nodig heeft om weer op te laden en bij te tanken, waardoor u weer de uitdagingen aan kan die deze tijd van u vraagt. Er zijn veel redenen om te kiezen voor een wellnessruimte of thuis spa:

  • Een wellnessruimte of thuis spa biedt ultieme ontspanning en privacy, omdat u bepaalt met wie u in bad, de sauna of het stoombad gaat en aan wie u uzelf bloot geeft.

  • Voor uw wellnessruimte of thuis spa hoeft u het huis niet uit.

  • Uw wellnessruimte of thuis spa is altijd geopend. U hoeft niet te reserveren of een kaartje te kopen; u bepaalt wanneer u of uw lichaam behoefte heeft aan rust en ontspanning.

  • Uw wellnessruimte of thuis spa is op uw lijf geschreven met uw spulletjes, uw kleuren en uw geuren. Daar voelt u zich thuis, wat essentieel is voor het ultieme wellness-gevoel!

  • In uw wellnessruimte of thuis spa zijn de producten afgestemd op uw wensen en behoefte, zo heeft het bad de juiste maat, het bankje de juiste hoogte, het stoombad en/of de sauna de juiste temperatuur, de chromotherapie de juiste kleur, het water de juiste temperatuur, de douchekop de juiste straal en de muziek het juiste volume.

  • Uw huis stijgt, met het hebben van een wellnessruimte of thuis spa, aanzienlijk in waarde en aantrekkingskracht.

  • Een wellnessruimte of thuis spa maakt uw woning levensduur bestendig, aangezien op oudere leeftijd de verschillende wellness-toepassingen een steeds welkomere aanvulling op ons levensgenot vormen.

  • Veel mensen schaffen een wellnessruimte of thuis spa aan omdat ze daardoor minder pijn of minder last van hun aandoening hebben en/of zich fysiek en psychisch beter voelen. Het is daarom natuurlijk handig als de wellness-voorziening binnen handbereik zijn.

Een wellnessruimte of thuis spa kan een gecombineerde functie met de badkamer hebben, maar dat hoeft niet per se. Veel mensen gebruiken de badkamer enkel voor hun dagelijkse hygiëne en richten een andere ruimte in hun huis als wellnessruimte of thuis spa in. Een belangrijk voordeel is dat u dan minder gestoord wordt en u minder rekening hoeft te houden met anderen. Vaak wordt het uit-huis-gaan van een van de kinderen gebruikt om de vrijgekomen slaapkamer om te toveren tot wellnessruimte of thuis spa. Ook wordt de wellnessruimte of thuis spa soms uitgebreid door de plaatsing van fitnessapparatuur,  loungebanken, een TV-hoek, open haard, een jacuzzi of de aanleg van een zwembad. Als u een grote slaapkamer heeft of een aangrenzende ruimte die beschikbaar is, kan een slaapkamer-wellnessruimte en suite ook een heel goed en ontspannend idee zijn.

Voorbeelden van een door de badkamerontwerpers ontworpen wellnessruimte

Ontwerp sauna penthouse Amsterdam - handige opbergruimte in opstap

Ontwerp sauna penthouse Amsterdam - kachel is achter zitje verwerkt

Ontwerp sauna penthouse Amsterdam - doucheruimte met RVS douche en toilet

Ontwerp sauna penthouse Amsterdam - saunabank met uitschuifbare opstap

Ontwerp sauna penthouse Amsterdam - sauna volledig transparant met uitzicht over de stad

Scrol naar beneden voor nog meer voorbeelden, ideeën en inspiratie

Waarom een sauna, infrarood-cabine of stoombad?

Behalve dat warmte ontspannend werkt, heeft warmte met een hogere of lagere (kleur)temperatuur en luchtvochtigheid ook een heilzame werking op ons lichaam. Door de aanschaf van een sauna, infrarood-cabine en/of stoombad voegt u dus een extra dimensie aan uw wellnessruimte of thuis spa toe. Wij leggen hieronder in het kort te werking en voordelen van de verschillende toepassingen uit:

De sauna

De sauna is een afgesloten ruimte met droge lucht en hoge temperaturen van 80 tot 110 graden Celsius. Door de hoge temperatuur openen zich de poriën in uw huid, waardoor u snel gaat zweten. Dit transpireren zorgt voor een diepe reiniging van de huid, waardoor het gebruik van een sauna ook wel “saunabad” wordt genoemd.

Voor de warmte zorgt een elektrische kachel waarop in de regel lavastenen liggen. Er is een zeer lage luchtvochtigheid in de sauna. Hierdoor is het mogelijk om er, zelfs bij 100 graden Celsius, te verblijven. Door water, al dan niet voorzien van essentiële oliën, op de lavastenen te gieten (opgieting of Löyly genoemd), wordt een extra intense en warme beleving aan het saunabad toegevoegd. Tegenwoordig zijn er ook saunakachels verkrijgbaar die onzichtbaar in het ontwerp van de sauna kunnen worden weggewerkt.

Een sauna wordt vrijwel altijd, voor een optimale ontspanning, voorzien van een of meerdere ligbanken op een of meerdere niveaus. Het is ook mogelijk om een sauna en infrarood-cabine te combineren. Er wordt dan in de sauna een zitplek voorzien van infrarood stralers.

Een sauna is aan de binnenzijde vrijwel altijd voorzien van hout. De bekendste saunahoutsoorten zijn Abachi, Fichte (Vuren), Espen, Hemlock en Red Ceder. De gewenste houtsoort, die verschillen van kleur en geur en de breedte en plaatsing van de schroten is afhankelijk van de stijl en ontwerp van de wellnessruimte en natuurlijk van uw budget.

Volgens goed gebruik, gaat u volledig naakt de sauna in. De reden hiervan is dat u erg gaat zweten en kleding ervoor kan zorgen dat het vuil, dat samen met het transpiratievocht uw lichaam verlaat, gaat ophopen en ontsteken. Na het gebruik van een sauna, gaat u afdouchen met koud water, waardoor de poriën zich weer sluiten. Vervolgens rust u uit zodat het lichaam zich kan herstellen. Na het rusten dient u zich goed af te douchen met zeep zodat het vuil, dat uit uw lichaam is gekomen, van uw huid wordt verwijderd. Vandaar de badkamerontwerpers altijd een douchemogelijkheid in de buurt van uw sauna zullen intekenen.

Een sauna past altijd omdat deze volledig op maat wordt gemaakt. Qua ontwerp zijn er bij een sauna vrijwel geen beperkingen; de sauna’s van tegenwoordig zijn echte blikvanger en niet meer de dichtgetimmerde hokjes van vroeger. Mensen met claustrofobie hoeven daarom een sauna ook niet te vrezen, aangezien deze zelfs rondom volledig van glas kunnen worden voorzien. De hoogte in een sauna bedraagt circa 2 meter.

De sauna is een weldaad voor uw lichaam. De belangrijkste fysieke voordelen van een regelmatig gebruik van een sauna zijn:

  • Uw bloeddruk daalt, waardoor een sauna goed is voor mensen met een hoge bloeddruk.

  • De ademhaling en bloedvaten worden getraind.

  • De slijmafscheiding wordt gestimuleerd.

  • De huid beter wordt doorbloed.

  • De stofwisseling wordt gunstig beïnvloed.

  • Het ontspant uw spieren.

  • U bent beter bestand tegen weersinvloeden.

Een sauna kan zeer heilzaam werken voor mensen met astma, bronchitis en spierpijnen.

Voorbeelden van een door de badkamerontwerpers ontworpen wellnessruimte

Ontwerp wellness-badkamer - badmeubel met geïntegreerde wastafels en whirlpool

Ontwerp wellness-badkamer - entree sauna en stoombad

Ontwerp wellness-badkamer - Plafond met sterrenhemel

Ontwerp wellness-badkamer - sauna met infraroodtherapie

Ontwerp wellness-badkamer - voetenbad in mozaiek

Scrol naar beneden voor nog meer voorbeelden, ideeën en inspiratie

De infrarood-cabine of infrarood-sauna

Een infrarood-cabine of ook wel infrarood-sauna genoemd is een ruimte of cabine die is voorzien van infraroodstralers. In tegenstelling tot een sauna, waarbij de warmteoverdracht plaatsvindt door warme lucht, vindt in de infrarood-cabine de warmteoverdracht plaats door middel van stralingswarmte. De warmte in de cabine of ruimte zelf wordt in de regel niet warmer dan 45 tot 60 graden Celsius.

De plaatsing van de infraroodstralers is erg belangrijk, omdat in principe alleen de plekken worden verwarmd die zich in het stralingsgebied van de infraroodstralers bevinden. Heb je dus alleen een straler in de rug, dan kan dat voor de rest van het lichaam als oncomfortabel aanvoelen. Bij het toepassen van een infrarood-cabine in een ontwerp, houden de badkamerontwerpers daarom, met de plaatsing van de stralers, altijd ook rekening met voorkant van uw lichaam, uw hoofd en uw kuiten.

In tegenstelling tot de sauna neemt u zittend plaats in een infrarood-cabine. Voor mensen met rugklachten kan dit een groot voordeel zijn. Verder is het, doordat de poriën zich niet volledig openen, niet noodzakelijk om u met koud water af te douchen na gebruik van een infrarood-sessie.

Er zijn verschillende soorten infrarood-stralers. Zo bedienen de zogenaamde IR-A stralers met name het korte golf bereik van het lichtspectrum. De IR-B stralers bedienen het midden bereik en de IR-C stralers, het lange golf bereik. De meeste Aziatische infrarood cabines zijn voorzien van lange golf stralers (IR-C). Deze stralers en de techniek om deze aan te sturen liggen gunstiger in prijs. Het nadeel is dat deze cabines eerst moeten worden opgewarmd. Bovendien dringt de lange golf stralingswarmte niet verder door dan de opperhuid, waardoor minder effect heeft op uw spieren. De IR-B stralers dringen door tot de lederhuid en de IR-A stralers tot het onderhuids bindweefsel (max 4-5 mm). Hierdoor zijn de korte golf stralers het meest effectief bij spierklachten. Een ander groot voordeel van de korte golf stralers is dat deze altijd klaar zijn voor gebruik en de ruimte niet per se afgesloten hoeft te worden. Een sessie van 15 minuten, waarbij u rustig uw krant kunt lezen, is voldoende om met minder rugpijn de dag door te komen.

Een infrarood cabine is aan de binnenzijde altijd van hout. Net als in de sauna kan hiervoor Abachi, Fichte (Vuren), Espen, Hemlock en Red Ceder worden toegepast. Een infrarood-cabine kan ook worden gecombineerd met een sauna. In het ontwerp wordt er dan een zitplek gecreëerd in de sauna die rondom voorzien is van korte golf infrarood stralers.

U hoeft niet speciaal naakt de infrarood-cabine in, al verdient het wel aanbeveling om in ieder geval uw bovenlichaam van kleding te ontdoen. Net als in de sauna transpireert u ook in een infrarood-cabine, alleen is dit meer plaatselijk en komt het transpireren later op gang, aangezien het lichaam (eerst) van binnenuit wordt opgewarmd. Na een infrarood-sessie is het verstandig om u met lauwwarm water en zeep te wassen.

Een infrarood-cabine past altijd in uw wellnessruimte of thuis spa omdat deze volledig op maat wordt getimmerd. De hoogte in een infraroodcabine bedraagt circa 2 meter.

De infrarood-cabine is een weldaad voor uw lichaam. De belangrijkste fysieke voordelen van een infrarood-cabine zijn:

  • Door de dieptewerking van de infraroodstraling kunnen probleemgebieden gericht worden behandeld en pijn worden verlicht.

  • Infraroodstraling stimuleert het immuunsysteem en wordt ingezet bij de behandeling van infecties, ontstekingen en zenuwpijnen.

  • De spieren worden verwarmt en worden soepeler. Sportbeoefenaars zetten infraroodstraling dan ook vaak in als warming-up voor de spieren en als hulp bij het stretchen.

Een infrarood-cabine kan zeer heilzaam werken voor mensen met artritis, chronische reuma en (onder)rugpijn.

Er zijn tegenwoordig ook infraroodstalers verkrijgbaar die u in de douche kunt toepassen. Het is dan wel aan te bevelen om een zitje te voorzien, omdat een effectieve sessie minimaal 15 minuten behandeltijd vraagt. De rest van het lichaam kunt u dan warm houden met het water uit de handdouche, waardoor u aan 1 rugstraler in principe genoeg hebt. Nog een leuk weetje: Infraroodlicht is helemaal niet rood maar wit. Fabrikanten plaatsen vaak een rood getint glas voor de infrarood-stralers om deze illusie gestand te doen. Voordeel van wit licht is, dat u er een boekje bij kunt lezen!

Voorbeelden van een door de badkamerontwerpers ontworpen wellnessruimte

Ontwerp witte wellnessruimte - badmeubel met solid surface blad

Ontwerp witte wellnessruimte - stoombad met stoomtechniek in deurpost verwerkt

Ontwerp witte wellnessruimte - wastafel met sunshower in stoombad

Ontwerp witte wellnessruimte - badmeubel, sauna en stoombad

Ontwerp witte wellnessruimte - sauna met achter de wand kachel en infrarood techniek

Scrol naar beneden voor nog meer voorbeelden, ideeën en inspiratie

Het stoombad, de stoomdouche of stoomcabine

Een stoombad wordt soms gecombineerd met een douchecabine. We spreken dan over een douche-stoomcabine. Ook komt het vaak voor dat een stoombad wordt voorzien van alleen een handdouche op een houder, zodat u tijdens het stomen delen van uw lichaam kunt koelen of een kraantje, zodat u tijdens het stomen wat kunt drinken.  Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van bijna 100%. Hierdoor voelt deze, bij een temperatuur van 45 tot 50 graden Celsius, ongeveer even warm aan als een sauna bij 90 graden Celsius.

De stoom in het stoombad wordt opgewarmd door een stoomgenerator, wat in de meeste gevallen een soort boiler is. Deze stoomgenerator wordt vaak in een aangrenzende ruimte geplaatst, waardoor u er eventueel voor onderhoud bij kan. Ook zijn er stoomgenerators leverbaar die, in het stoombad zelf, in of tegen de wand worden gehangen of in de deur worden geïntegreerd. Het komt eigenlijk zelden voor dat er geen ruimte aanwezig is om van een stoombad of een stoom-douchecabine in een wellnessruimte of thuis spa te voorzien. Het duurt, nadat de stoomgenerator is geactiveerd, 30 tot 60 minuten tot het stoombad klaar is voor gebruik. Er zijn diverse modellen stoomgenerators in de markt verkrijgbaar die u op tijd of op afstand kunt activeren, zodat het stoombad klaar is voor gebruik op het moment dat u er ook klaar voor bent.

Een stoombad wordt door de badkamerontwerpers altijd voorzien van verwarmde zitjes of een bankje waarop u lekker kunt ontspannen. Er bestaan ook hele comfortabele voorgevormde zitjes, die verwarmd kunnen worden en voor een optimale ontspanning zorgen. Deze zitjes worden, om hun glooiende vormen, als afwerking vaak voorzien van mozaïek, dat het wellness gevoel in de wellnessruimte versterkt. Ook de muur of rugleuning waartegen u zit wordt bij voorkeur verwarmd, waardoor de rugspieren goed kunnen ontspannen en de doorbloeding in uw huid wordt gestimuleerd. Een stoombad-sessie duurt, afhankelijk van uw ervaring, 15 tot 30 minuten. Het is daarom van belang dat u ontspannen kunt zitten in uw stoombad.

In tegenstelling tot een sauna, transpireert u door de hoge luchtvochtigheid in een stoombad vrijwel niet. Wel openen de poriën zich en spoelt de stoom deze schoon. Dit is de reden dat uw huid, na het nemen van een stoombad, lekker zacht aanvoelt. Na het stomen doucht u zich met zeep en lauwwarm water af.

Een stoombad wordt vaak gebruikt door mensen die verkouden zijn, last hebben van verstopping van de luchtwegen, neus- en voorhoofdholtes. Essentiele oliën als eucalyptus, die u aan de stoom kunt toevoegen, hebben bovendien een ontstekingsremmende werking.

Een stoombad wordt van binnen in principe altijd betegeld. Soms wordt er Beton Ciré of een andere waterdicht stucwerk door de badkamerontwerpers geadviseerd als dat beter past bij uw smaak, stijl en de rest van de wellnessruimte of thuis spa. Het plafond in een stoombad moet in principe altijd een beetje aflopen om te voorkomen dat koude gecondenseerde (stoom)druppels tijdens het nemen van een stoombad op uw hoofd vallen. De wanden van een stoombad worden in principe verwarmd of, achter de tegels, voorzien van isolatieplaten. Dit voorkomt dat de koude muren ervoor zorgen dat het stoombad niet (snel genoeg) op temperatuur komt.

Een stoombad past altijd in uw wellnessruimte of thuis spa omdat deze volledig op maat wordt gemaakt. De hoogte in een stoombad bedraagt, net als in een sauna en infrarood-cabine circa 2 meter. Dit komt omdat warmte stijgt en je niet extra veel vermogen kwijt wilt zijn om de ruimte boven je hoofd te verwarmen.

Het nemen van een stoombad is een weldaad voor uw lichaam. De belangrijkste fysieke voordelen van een regelmatig gebruik van een stoombad zijn:

  • De luchtwegen, waaronder de neusholtes, de longen en bronchiën worden gereinigd.

  • De slijmafscheiding in de luchtwegen wordt gestimuleerd.

  • De huid en de poriën worden gereinigd en worden lekker zacht.

Een stoombad kan zeer heilzaam werken voor mensen met astma, bronchitis en ademhalingsproblemen.

Voorbeelden van een door de badkamerontwerpers ontworpen wellnessruimte

Ontwerp Wellness badkamer Woonboot Amsterdam - bad op maat

Ontwerp Wellness badkamer Woonboot Amsterdam - gekleurde regendouche

Ontwerp Wellness badkamer Woonboot Amsterdam - solid service badmeubel op maat 

Ontwerp Wellness badkamer Woonboot Amsterdam - zicht vanuit het stoombad

Ontwerp Wellness badkamer Woonboot Amsterdam - entree wellnessruimte

Scrol naar beneden voor nog meer voorbeelden, ideeën en inspiratie

Hydromassage en uw bad

Het plaatsen van een bad in uw badkamer, maakt uw badkamer tot een echte wellness-badkamer. Een warm bad is ontspannend voor uw geest, maar warm water heeft ook een belangrijke heilzame werking; het zorgt ervoor dat uw doorbloeding wordt gestimuleerd. Als u last heeft van spierpijn is het stimuleren van de doorbloeding vaak de beste remedie om hier vanaf te komen. Dit komt omdat in uw spieren diverse soorten afvalstoffen zitten zoals melkzuren, die ontstaan als resultaat van de verbranding van suikers. Bij een goede doorbloeding worden de melkzuren normaal afgevoerd. Maar bij een overbelasting van de spieren hopen deze melkzuren zich op en komen in aanraking met de pijnpunten van uw zenuwen. Hierdoor ervaart u spierpijn. De warmte van een stoombad, sauna, infrarood-cabine, maar ook die van een warm bad bevordert de doorbloeding, waardoor de melkzuren worden afgevoerd en uw spierpijn vermindert.

Een ander voordeel van het nemen van een bad is dat, door de stuwende kracht van het water, u zichzelf makkelijker kunt bewegen en uw spieren zich daardoor sneller ontspannen. In feite hetzelfde wat ook in een zwembad gebeurt. Het is daarom jammer dat wij als badkamerontwerpers ervaren dat steeds meer oudere mensen hun bad inruilen voor een inloopdouche, terwijl een bad, juist wanneer je ouder wordt, zo’n waardevolle toevoeging is aan een badkamer.

Als we een massagesysteem toevoegen aan een bad praten we over een (hydro)massagebad, whirlpool, jacuzzi of bubbelbad. In feite zijn er 2 soorten massagesystemen: het luchtmassagesysteem en het watermassagesysteem.

Bij het luchtmassagesysteem, of ook wel bubbelbad of bruisbad genoemd, worden in de bodem van het bad diverse luchtinjectoren of luchtjets geplaatst. Een luchtpomp of blower blaast hierdoor lucht het bad in, dat via uw lichaam naar de oppervlakte van het bad stijgt. Dit zorgt voor een licht kietelend gevoel. Met uitzondering van een ontspannende werking, biedt een luchtmassagesysteem geen echte fysieke voordelen.

Bij het watermassagesysteem, of ook wel whirlpool, hydromassagebad of jacuzzi genoemd, worden in de zijkanten van het bad, alsmede in de rug- en voetenzone, diverse waterinjectoren of waterjets geplaatst. Een waterpomp zuigt via een aanzuigrooster of de afvoer het badwater aan, dat via de waterjets met kracht het bad weer wordt ingepompt. Doordat het water met kracht op uw lichaam wordt gespoten, praten we over hydromassage.

Hydromassage werkt heilzaam op ons lichaam, omdat het op intensieve wijze de doorbloeding bevordert. Hierdoor verminderen spier- en gewrichtspijnen.

Een bad, al dan niet voorzien van een massagesysteem, is een waardevolle investering in uw nieuwe badkamer, de ruimte heet tenslotte niet voor niets BADkamer. Hoe heerlijk is het niet, om na een drukke dag, even alleen met een boekje, samen met uw partner of terwijl u uw favoriete TV programma kijkt of muziekstuk luistert, weg te zakken in het warme water. Door een goede badolie, een heerlijke aroma, sfeervolle kaarsjes en een lekker drankje aan het totaalplaatje toe te voegen maakt u het wellness-gevoel helemaal compleet! Een bad biedt een absolute meerwaarde voor u en voor uw woning.

Zoals u wellicht heeft begrepen pleiten wij als badkamerontwerpers, mits daar natuurlijk de ruimte voor is, voor een bad in uw nieuwe badkamer, wellnessruimte of thuis spa. Nog een laatste tip. U kunt uw bad ook voorzien van onderwaterverlichting. Dit kan zijn met wit licht, maar het is ook mogelijk om uw bad te voorzien van chromotherapie. In dit laatste geval kunt u de kleur van het water aanpassen aan uw wensen en behoefte. Onderwaterverlichting biedt, naar de mening van de badkamerontwerpers,  een absolute meerwaarde voor de sfeer in uw badkamer, wellnessruimte of thuis spa, bovendien werkt onderwaterverlichting ontspannend op uw geest.

Voorbeelden van een door de badkamerontwerpers ontworpen wellnessruimte

Ontwerp design wellnessruimte - entree sauna en stoombad

Ontwerp design wellnessruimte - binnenzijde sauna

Ontwerp design wellnessruimte - entree sauna met glazen hoek

Ontwerp design wellnessruimte - sauna interieur

Ontwerp design wellnessruimte - Effegibi stoombad zitje

Scrol naar beneden voor nog meer voorbeelden, ideeën en inspiratie

Waarom is het ontwerp van een wellnessruimte of thuis spa duurder dan het ontwerp van een badkamer?

De reden dat wij een badkamerontwerp voor een aantrekkelijke prijs kunnen aanbieden is omdat de badkamerontwerpers freelance werken als interieurarchitect of ontwerper. Deze flexibiliteit en een efficiënte online communicatie zorgt voor het gunstige tarief.

Het ontwerpen van een wellnessruimte of thuis spa vereist een hogere mate van specialisme die niet iedere ontwerper bezit. Wij kunnen hiervoor dus niet alle badkamerontwerpers inzetten. Het gaat bij een ontwerp voor een wellnessruimte of thuis spa ook niet alleen om het ontwerp van de ruimte zelf, maar ook om technische voorzieningen als stroom, isolatie en ventilatie. De badkamerontwerper maakt zich voor het ontwerpen van een wellnessruimte of thuis spa helemaal vrij en neemt, voor hij gaat ontwerpen persoonlijk contact met u op. Vaak is een persoonlijk advies noodzakelijk om te zorgen dat, bij een bepaalde fysieke klacht, wel de juiste toepassing op de correcte wijze wordt ingezet. De ervaring leert ook dat er, na de ontwerpfase, nog vaak contact nodig is met een leverancier of installateur die technische vragen heeft over het ontwerp. In het productenoverzicht, worden de wellness-toepassingen bij een wellnessruimte of thuis spa ook specifieker toegelicht. In tegenstelling tot een badkamerontwerp, wordt bij een ontwerp voor een wellnessruimte of thuis spa standaard een Virtual Reality (VR) voorstelling aangeleverd. Bij een badkamerontwerp gebeurt dit alleen tegen een meerprijs.

Voorbeelden van, door de badkamerontwerpers, ontworpen wellnessruimtes

Ontwerp wellnessruimte met sauna met infraroodtherapie

Ontwerp wellnessruimte met vrijstaand rond bad

Ontwerp wellnessruimte met sauna met infraroodtherapie

Ontwerp wellness-badkamer in hout met whirlpool en sauna

Ontwerp wellnessruimte met stoombad en sauna

Klik hier en bestel nu het ontwerp voor uw allermooiste wellnessruimte of kijk voor nog meer informatie bij de veelgestelde vragen!