• Wij ontwerpen uw allermooiste badkamer
 • Binnen 4 dagen in huis
 • Verrassend ontwerp in 3D
 • Door de beste designers
 • Een ontwerp vooraf bespaart kosten

Waarom zou ik eerst een ontwerp laten maken en dan pas de producten gaan uitzoeken?

De ervaring leert dat u veel tijd, geld en mogelijk frustratie bespaart als u aan het begin van het proces goed nadenkt over uw wensen en er consensus  bestaat over het ontwerp van uw badkamer, toilet en/of wellnessruimte. 

Ook al is de ruimte klein en zijn, naar uw mening, de mogelijkheden beperkt. Het is altijd het ontwerp dat een ruimte bijzonder maakt en voor een belangrijk deel bepaalt wat de kosten gaan zijn voor de inrichting en/of de bouwtechnische aanpassingen. 

U staat op het punt om een aanzienlijke investering te doen voor een ruimte die gemiddeld 20 jaar onveranderd blijft en waar u minimaal twee keer per dag korte of langere tijd gaat doorbrengen. Wij hebben daarom hieronder nog eens de belangrijkste redenen opgesomd om eerst een ontwerp te laten maken:

 • Als u zonder ontwerp (online of offline) gaat shoppen of oriënteren, beweegt u zich in een wereld waar u op een gegeven moment "door de bomen, het bos niet meer ziet". Er zijn honderden merken baden, douches, kranen, toiletten en nog meer in de markt verkrijgbaar in nog veel meer maten kleuren en prijsklassen. Een ontwerp geeft u in deze fase juist richting en houvast om in dit enorme aanbod de juiste focus te kunnen houden en keuze te kunnen maken. U weet dan in ieder geval wat er in uw ruimte mogelijk is, naar waar u niet naar hoeft te kijken en naar welke producten u gericht moet zoeken. De ervaring leert dat het u heel veel tijd en frustratie gaat opleveren als u op zoek gaat naar uw nieuwe badkamer, toilet of wellnessruimte met het ontwerp in uw hand!
 • Als u online of in de bouwmarkt een badkamer of toilet gaat uitzoeken, bestaat er een goede kans dat u goedkoper uit bent dan bij de sanitairspecialist. U heeft dan alleen niet de beschikking over een ontwerp. Als u deze laat maken door een sanitairspecialist, dient u ook bij hem uw producten te kopen en bent u gebonden aan de merken die hij verkoopt. In de meeste gevallen krijgt u het ontwerp ook niet van hem mee, juist om te voorkomen dat u vervolgens online of in de bouwmarkt gaat kopen. 
 • Hoe aardig de meeste sanitairverkopers ook zijn, de ervaring leert dat de meeste van hen van beroep echte verkopers zijn en geen creatieve ontwerpers. Over het algemeen hebben zij daartoe ook geen opleiding gevolgd. Gemiddeld duurt een intakegesprek bij een verkoper circa 1 uur en het maken van een goed ontwerp minimaal 2 tot 3 uur. Vaak moet u voor een uitleg of de presentatie van het ontwerp weer een nieuwe afspraak maken. Gemiddeld bezoeken badkamerkopers in Nederland en België 3 showrooms alvorens zij tot aankoop overgaan. In vergelijking tot het invullen van ons vragenformulier, wat u circa 20 minuten tijd kost, bespaart u dus minimaal 10 uur tijd door online een ontwerp te bestellen. De besparing qua reistijd, brandstof en CO2 uitstoot is dan nog niet eens opgenomen in deze besparing.
 • Zoals onze badkamerontwerpers graag hun creatieve vrijheid behouden in hun werk en zich niet willen laten beperken tot een bepaald assortiment, wilt u natuurlijk de vrijheid hebben om dat te kopen wat u mooi vindt, wat in uw budget past en wat uw badkamer bijzonder maakt. Met een ontwerp op zak, kunt u ongedwongen in uw eigen tempo en, daar waar u zelf wilt, de mooiste spulletjes gaan kopen.
 • Uitzonderingen daargelaten is een badkamerarchitect in de regel een interieurarchitect waar u ook uw badkamer of wellnessruimte kunt laten ontwerpen. Buiten dat een intake, de bespreking van het ontwerp ed. veel tijd kost, vraagt een badkamerarchitect minimaal € 1.000,- excl. BTW voor het maken van een ontwerp.
 • Als u uw ruimte zelf gaat verbouwen of laat verbouwen, is het belangrijk dat u beschikt over goede maattekeningen. Ook als u een offerte wilt laten maken voor de verbouwing, heeft u maattekeningen nodig. Buiten het ontwerp, een uitleg van het ontwerp en een productenoverzicht, ontvangt u van ons eveneens gedetailleerde maattekeningen van uw ontwerp.
 • Na ontvangst van het vragenformulier en de maten van de ruimte, gaat de badkamerontwerper gelijk voor u aan het werk. Binnen 3 werkdagen ontvangt u vervolgens het ontwerp per mail thuis. Dit is sneller dan het maken van een afspraak en bovendien hoeft u de deur niet uit voor het ontwerp.

Wij hopen dat dit het antwoord op uw vraag is. Kijk anders bij de overige veelgestelde vragen en antwoorden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, want wij ontwerpen ook graag voor u, uw allermooiste badkamer. Klik hier om nu het allerbeste ontwerp te bestellen.