Waarom zou ik eerst een ontwerp laten maken en dan pas de producten gaan uitzoeken?

De ervaring leert dat u veel tijd, geld en mogelijk frustratie bespaart als u aan het begin van het proces goed nadenkt over uw wensen en er consensus bestaat over het ontwerp van uw badkamer, toilet, badkamer-slaapkamer en suite of wellnessruimte.

Zelfs als de ruimte klein is en de mogelijkheden naar uw mening beperkt zijn, is het juist het ontwerp dat een ruimte bijzonder maakt en voor een belangrijk deel de kosten bepaalt voor de inrichting en/of bouwtechnische aanpassingen.

U staat op het punt om een aanzienlijke investering te doen in een ruimte die gemiddeld 20 jaar onveranderd blijft en waarin u minimaal twee keer per dag tijd doorbrengt. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste redenen opgesomd om eerst een ontwerp te laten maken:

 

  • Als u zonder ontwerp gaat shoppen (online of in een fysieke winkel), kunt u door het enorme aanbod het overzicht verliezen. Er zijn honderden merken baden, douches, kranen en toiletten verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en prijsklassen. Een ontwerp biedt juist richting en houvast in dit aanbod en helpt u gefocust te blijven en de juiste keuzes te maken. U weet dan wat in uw ruimte mogelijk is en naar welke producten of materialen u niet hoeft te kijken.

  • Als u een badkamer of toilet online gaat uitzoeken of in een bouwmarkt, kunt u goedkoper uit zijn dan bij een sanitairspecialist. Echter, u mist dan een ontwerp. Als u een ontwerp laat maken door een sanitairspecialist, bent u vaak gebonden aan de merken die hij verkoopt, en in de meeste gevallen krijgt u het ontwerp niet mee om te voorkomen dat u elders gaat kopen.

  • Een intakegesprek bij een showroomverkoper duurt gemiddeld 1 uur en het maken van een goed ontwerp minstens 2 tot 3 uur. Vaak is een nieuwe afspraak nodig voor een uitleg of presentatie van het ontwerp. In vergelijking met het invullen van ons vragenformulier, wat ongeveer 20 minuten kost, bespaart u dus veel tijd door online een ontwerp te bestellen. Bedenk verder dat de gemiddelde badkamerkoper 4 showrooms bezoekt en er dus meerdere intake- en presentatiegesprekken nodig zullen zijn. 

  • Met een ontwerp op zak kunt u ongedwongen en in uw eigen tempo de mooiste producten kopen die in uw budget passen en uw badkamer bijzonder maken.

  • Een badkamerarchitect vraagt doorgaans minimaal € 1.000,- excl. BTW voor het maken van een ontwerp. Dit proces kost dus veel extra geld en veel tijd, terwijl een badkamerontwerper snel en efficiënt werkt.

  • Als u zelf gaat verbouwen of de badkamer laat verbouwen, zijn goede gedetailleerde maattekeningen essentieel. U ontvangt van ons, naast het ontwerp en een uitleg, gedetailleerde maattekeningen van uw ontwerp waarmee de kans op fouten en/of problemen tijdens de bouw mogelijk kunnen worden voorkomen..

  • Na ontvangst van het vragenformulier en de maten van de ruimte, gaat de badkamerontwerp(st)er direct voor u aan de slag. Binnen 4 werkdagen ontvangt u het ontwerp per mail, wat sneller is dan het maken van een afspraak en u hoeft er de deur niet voor uit.

  • De meeste sanitairverkopers zijn geen creatieve ontwerpers. Kies daarom voor een ontwerp "Designed by De badkamerontwerpers". Wij beschikken bovendien over de meest recente 3D-software waarmee wij de ontwerpen fotorealistisch kunnen afbeelden en presenteren. Desgewenst is het zelfs mogelijk om een VR-voorstelling van het ontwerp te ontvangen, waarmee u virtueel door uw toekomstige badkamer kunt wandelen.

  • Het ontwerp dat u gaat ontvangen, illustreert uw nieuwe badkamer zo realistisch dat het lijkt alsof deze al gerealiseerd is. Juist in deze fase, dus voordat er iets is beslist, besteld of verbouwd, kunt u op basis van het ontwerp de juiste keuzes maken. Dit bespaart u een hoop kosten en voorkomt frustratie achteraf.

  • U hoeft niet aan tafel bij de architect of verkoper keuzes te maken. Dat doet u gewoon thuis in uw eigen vertrouwde omgeving en in overleg met degene die het betreft.

Wij hopen dat dit het antwoord op uw vraag is. Kijk anders bij de overige veelgestelde vragen en antwoorden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, want wij ontwerpen ook graag voor u, uw allermooiste badkamer. Klik hier om nu het allerbeste ontwerp te bestellen.