• Wij ontwerpen uw allermooiste badkamer
  • Binnen 4 dagen in huis
  • Verrassend ontwerp in 3D
  • Door de beste designers
  • Een ontwerp vooraf bespaart kosten

Waarom kan ik niet beter een badkamerontwerp bij een badkamerwinkel laten maken?

Bij de meeste badkamerwinkels werken verkopers die prima in staat zijn een badkamerontwerp voor u te maken. We gaan u dus zeker niet vertellen dat u daar geen badkamerontwerp kunt laten maken; Sterker nog, enkele van onze freelance badkamerontwerpers hebben hun ervaring en kennis opgebouwd als sanitairadviseur. Zij hebben er echter voor gekozen om zich te specialiseren als en/of om te scholen tot ontwerper, omdat zij dat het leukste onderdeel van hun werk vonden.

Echter, ontwerpen is echt een vak en daar moet je dus een hoge mate van (technische) kennis en creativiteit voor bezitten. Tenminste als je voor ieder klant ook daadwerkelijk een bijzonder ontwerp wilt maken dat volledig aansluit op zijn/haar wensen. Daar zit dus ook gelijk het probleem. De meeste verkopers zijn geen ontwerpers, maar krijgen vanzelfsprekend de opdracht om u een badkamer te verkopen. Het ontwerp dat zij voor u maken is daarom vaak niet meer dan een indeling, zoals u deze hoogstwaarschijnlijk ook zelf zou kunnen bedenken. Dat is niet ontwerpen volgens onze definitie! Bovendien zullen zij zich altijd beperken tot het assortiment dat zij verkopen en dat is altijd maar een klein gedeelte van het assortiment dat daadwerkelijk in de sanitairmarkt verkrijgbaar is. Ook krijgt of neemt een verkoper vaak niet voldoende de tijd om u, uw situatie en wensen echt goed te leren kennen, teneinde voor u, uw allermooiste badkamer te ontwerpen. Zij werken in een winkel en hebben vanzelfsprekend een andere opdracht en dat is u zo snel mogelijk een badkamer te verkopen! Vandaar dat veel winkels het ontwerp gratis aanbieden. De prijs van het ontwerp zit dan in de marge van de producten inbegrepen.

We kunnen echter nog wel een aantal redenen noemen:

  • Als u een ontwerp laten maken door De Badkamerontwerpers, wordt het ontwerp en de (maat)tekeningen uw eigendom. In de meeste gevallen moet u bij een badkamerwinkel betalen voor het ontwerp als u deze mee wilt nemen en/of als de materialen niet daar koopt.
  • Als u gaat shoppen met een ontwerp in uw hand, scheelt u dat veel tijd aan tafel van de verkoper of verkopers die u gaat bezoeken. Wij vernemen regelmatig van klanten dat zij daardoor een sterkere onderhandelingspositie hadden en daardoor de kosten van het ontwerp driedubbel terugverdienden. 
  • Het vragenformulier dat wij u sturen laat u van te voren goed nadenken over de ruimtes die u gaat (ver)bouwen. Wij stellen u vragen die een badkamerverkoper u waarschijnlijk nooit gaat stellen. Wij hebben namelijk maar één belang en dat is dat het ontwerp volledig aansluit bij uw wensen, budget en persoonlijke situatie. Waar u vervolgens uw materialen gaat kopen is voor ons niet van belang. Een ander voordeel van het vragenformulier is dat u thuis, mogelijk samen met uw partner en gezinsleden, op uw gemak kunt nadenken en overleggen over de antwoorden die u gaat geven. Dat scheelt veel onduidelijkheid, tijd en misschien wel discussies bij de verkoper aan tafel!
  • Oriënterende badkamerkopers hebben er over het algemeen moeite mee om een budget te noemen aan een verkoper. Dit is begrijpelijk, omdat de angst dat de verkoper dit gebruikt om een duurdere badkamer te verkopen is reëel. Het is mogelijk om een badkamer te ontwerpen van € 3.000,-, maar het is ook net zo goed mogelijk een badkamer te ontwerpen die € 50.000,- gaat kosten. Aangezien wij geen enkel belang hebben bij de verkoop van de materialen en de installatie, hoeft u niet bang te zijn om ons het bedrag te noemen dat u ongeveer wenst uit te geven. U mag u er vervolgens zeker van zijn dat het ontwerp te realiseren is binnen het genoemde budget. Mochten uw wensen uw budget overtreffen, nemen wij van te voren contact met u op.
  • Het ontwerp bepaalt in belangrijke mate de prijs van de badkamer. Vaak kan, door het slim toepassen van bouwtechnische materialen, het gebruik van bijvoorbeeld stucwerk in plaats van tegels of het weglaten van niet noodzakelijke materialen de prijs gunstig worden beïnvloed. Mogelijkheden waarop een badkamerverkoper u niet snel zal wijzen.

Wij hopen dat dit het antwoord op uw vraag is. Kijk anders bij de overige veelgestelde vragen en antwoorden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, want wij ontwerpen ook graag voor u, uw allermooiste badkamer. Klik hier om nu het allerbeste ontwerp te bestellen.