Waarom kan ik beter niet een badkamerontwerp bij een badkamerwinkel laten maken?

Bij de meeste badkamerwinkels werken verkopers die prima in staat zijn een badkamerontwerp voor u te maken. Wij gaan u dus zeker niet vertellen dat u daar geen badkamerontwerp kunt laten maken. Sterker nog, enkele van onze freelance badkamerontwerpers hebben hun ervaring en kennis opgebouwd als sanitairadviseur. Zij hebben er echter voor gekozen om zich te specialiseren of om te scholen tot ontwerper, omdat zij dat het leukste onderdeel van hun werk vonden.

Ontwerpen is echt een vak en daar moet je dus een hoge mate van (technische) kennis en creativiteit voor bezitten, zeker als je voor elke klant een bijzonder en persoonlijk ontwerp wilt maken dat volledig aansluit op zijn/haar wensen. Het probleem is dat de meeste verkopers geen ontwerpers zijn, maar de opdracht krijgen om u een badkamer te verkopen. Het ontwerp dat zij voor u maken, is daarom vaak niet meer dan een indeling, zoals u deze waarschijnlijk ook zelf zou kunnen bedenken. Dat is volgens onze definitie niet echt ontwerpen! Bovendien zullen zij zich altijd beperken tot het assortiment dat zij verkopen, wat altijd maar een klein deel van het totale aanbod in de sanitairmarkt is. Ook neemt een verkoper vaak niet voldoende tijd om u, uw situatie en wensen echt goed te leren kennen om voor u uw allermooiste badkamer te ontwerpen. Zij werken in een winkel en hebben vanzelfsprekend als primaire taak u zo snel mogelijk een badkamer te verkopen. Vandaar dat veel winkels het ontwerp gratis aanbieden; de kosten hiervan zijn dan inbegrepen in de marge van de producten.

Er zijn echter nog meer redenen om voor De Badkamerontwerpers te kiezen:

 

  • Als u een ontwerp laat maken door De Badkamerontwerpers, wordt het ontwerp en de (maat)tekeningen uw eigendom. Bij de meeste badkamerwinkels moet u betalen voor het ontwerp als u dit wilt meenemen en/of als u de materialen niet daar koopt.
  • Als u gaat shoppen met een ontwerp in de hand, bespaart u veel tijd bij de winkels die u bezoekt. Klanten vertellen ons regelmatig dat zij daardoor een sterkere onderhandelingspositie hadden en de kosten van het ontwerp meerdere malen terugverdienden.
  • Het vragenformulier dat wij u sturen, zet u aan tot nadenken over de ruimtes die u gaat (ver)bouwen. Wij stellen u vragen die een badkamerverkoper u waarschijnlijk nooit zal stellen. Ons enige belang is dat het ontwerp volledig aansluit bij uw wensen, budget en persoonlijke situatie. Waar u vervolgens uw materialen koopt, is voor ons niet van belang.
  • Een ander voordeel van het vragenformulier is dat u thuis, mogelijk samen met uw partner en gezinsleden, op uw gemak kunt nadenken en overleggen over de antwoorden die u gaat geven. Dat scheelt veel onduidelijkheid, tijd en mogelijk discussies bij de verkoper aan tafel.
  • Veel oriënterende badkamerkopers vinden het lastig om een budget te noemen aan een verkoper, uit angst dat deze dit gebruikt om een duurdere badkamer te verkopen. Aangezien wij geen enkel belang hebben bij de verkoop van de materialen en de installatie, hoeft u niet bang te zijn om ons het bedrag te noemen dat u ongeveer wilt uitgeven. U kunt er vervolgens zeker van zijn dat het ontwerp te realiseren is binnen het genoemde budget. Mochten uw wensen uw budget overtreffen, nemen wij van tevoren contact met u op.
  • Het ontwerp bepaalt in belangrijke mate de prijs van de badkamer. Vaak kan, door slim gebruik te maken van bouwtechnische materialen, het gebruik van bijvoorbeeld stucwerk in plaats van tegels of het weglaten van niet-noodzakelijke materialen, de prijs gunstig worden beïnvloed. Dit zijn mogelijkheden waarop een badkamerverkoper u niet snel zal wijzen.

Wij hopen dat dit het antwoord op uw vraag is. Kijk anders bij de overige veelgestelde vragen en antwoorden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, want wij ontwerpen ook graag voor u, uw allermooiste badkamer. Klik hier om nu het allerbeste ontwerp te bestellen.