Drie handige ontwerptips

Gepubliceerd op 5 maart 2024 om 16:33
Opbergruimte boven het toletreservoir

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van een badkamer is het vinden van de juiste balans tussen stijl, comfort en functionaliteit, vooral als je te maken hebt met beperkte ruimte. Gelukkig zijn er tal van slimme ontwerpstrategieën die je kunt gebruiken om het maximale uit zelfs de kleinste badkamers te halen. Hieronder delen we enkele tips om je te helpen de ruimte in je badkamer te optimaliseren, zodat je kunt genieten van een functionele en stijlvolle ruimte.

1. Maak gebruik van verticale ruimte
Wanneer vloeroppervlakte schaars is, is het essentieel om naar boven te kijken. De ruimte boven een inbouwreservoir van het toilet, een raam of het bad kan vaak praktisch dienst doen als extra opslag.

2. Gebruik de muren en wanden
Muren en scheidingswanden zijn vaak zeer geschikt om nissen of inbouwkasten in te maken zonder dat dit ten koste gaat van het vloeroppervlak. Door de nissen te verlichten, creëer je diepte en extra sfeer in je badkamer.

3. Plaats een extra scheidingswand
Soms is er door bijvoorbeeld een schuin dak, een groot raam of een dakkapel te weinig ruimte in een badkamer voor bijvoorbeeld dat dubbele badkamermeubel of die inloopdouche die je zo graag wilt. Door een extra hoge of lage scheidingswand aan de ruimte toe te voegen, kan er vaak wel aan die wens worden voldaan.