Is een badkamer zonder bad wel een badkamer?

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 16:27

Bij het maken van ontwerpen voor badkamer, merken we dat de badkuip steeds meer uit onze badkamers lijkt te verdwijnen. Dit komt vooral door de groeiende zorg voor toegankelijkheid bij het ouder worden. Als badkamerontwerpers zijn wij echter enorme liefhebbers van het nemen van een bad en daarom willen we een ‘lofzang zingen’ voor dit tijdloze badkamerjuweel dat de douchecel tot badkamer transformeerde.

Een pauze in het dagelijks leven: Er gaat niets boven het onderdompelen in een warm bad na een lange, vermoeiende dag. Deze rustmomenten zijn essentieel voor ons geestelijk welzijn.

Gezondheidsvoordelen: Warm water helpt bij het verlichten van spierpijn en gewrichtspijn, wat vooral voordelig is voor mensen met artritis of reumatische aandoeningen. Een bad helpt bij ontspanning en bevordert een betere nachtrust.

Een centraal element in het badkamerontwerp: Esthetisch gezien kan een badkuip het middelpunt van de badkamer zijn en bijdragen aan een luxe uitstraling van de badkamer.

Familievriendelijk: Voor gezinnen met jonge kinderen biedt een badkuip praktische voordelen. Badtijd wordt een gelegenheid voor spel en plezier, terwijl het ook een veilige en beheersbare omgeving biedt voor het baden van kinderen.

Duurzaamheid: Ondanks zorgen over watergebruik, kunnen baden, indien verantwoord gebruikt, deel uitmaken van een duurzame levensstijl. Als je langer doucht dan 10 minuten, is het nemen van een bad vaak voordeliger dan het nemen van een douche, zeker als je er samen gezellig gebruik van maakt.

De toekomst van de badkuip: Het is waar dat de demografische verschuiving een uitdaging vormt voor de traditionele badkuip. Maar de innovatie in producten biedt oplossingen, zoals baden met deuropeningen en ingebouwde zitplaatsen, waardoor ze toegankelijker worden voor mensen van alle leeftijden en mobiliteitsniveaus.


In conclusie, hoewel de inloopdouche zijn plaats heeft in de moderne badkamer, is er nog steeds een sterke argumentatie voor het behouden van de badkuip. Laten we dus onze nieuwe badkamer maken wat het hoort te zijn, een kamer met een bad - het symbool van comfort en luxe in ons huis!